Do małej miski dodaj jajka i mleko, starannie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Dodaj następnie pokrojoną w kosteczkę szynkę, posikany szczypiorek i odsączony ser feta.
Na średniej patelni rozgrzej tłuszcz (u nas masło klarowane). Wrzuć drobno pokrojoną cukinię, smaż kilka minut. Dodaj posikany drobniutko czosnek. Energicznie wymieszaj i smaż 1 minutę uważając by czosnek się nie przypalił. Będzie wtedy gorzki.
Na patelnię wrzuć wypłukany szpinak i kilka liści jarmużu. Dopraw całość solą i pieprzem. Smaż do czasu gdy szpinak całkowicie zwiędnie.
Do szpinaku i jarmużu wlej jajka z szynką, szczypiorkiem i fetą. Wymieszaj delikatnie całość. Dopraw czarnuszką i czerwoną słodką papryką. Smaż 3 minuty.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (ustaw termoobieg). Jeśli używasz patelni z niezdejmowaną rączką, zabezpiecz ją folią. Wstaw do piekarnika naszą Frittatę na około 15 minut. Ponieważ czas pieczenia w rożnych piekarnikach może być inny, najlepiej sprawdzaj czy całość ładnie się ścięła.
Podawaj na ciepło :-). Smacznego!